schuttersgilde 590 jaar Jong

De Beselaarse Koninklijke schuttersgilde is dit jaar 590 jaar jong. Op 16 maart werd het jubeljaar ingezet met de wintervogel. Op 17 maart mocht de schuttersgilde de erfgoedprijs in ontvangst nemen. Een bekroning voor de vele jaren van sport en spel van de eeuwenling.
“Ik draag deze prijs op aan allen die ons voorgingen om onze Gilde in stand te houden” aldus Hoofdman Hans Van Bockstael, “Wij met onze raad, zijn nu verantwoordelijk voor het verder bestaan ervan”. De rangen sluiten zich goed in de beselaarse Gilde en als één man klinkt het “op naar de 600 jaar”. De gilde telt momenteel een 90 leden, als we vragen naar het geheim van het succes dan horen we “ Competitie maakt vriendschap dood”. Een recreatieve wind zorgt ervoor dat ook de mindere schutter goed aan zijn trekken komt wat de groep duidelijk doet groeien. Ook worden de tradities in ere gehouden. Op drie mei was het feest 590 jaar jong dag op dag stelde de gilde hun banier voor dat verloren is gegaan tijdens de eerste wereldoorlog. Het feestgebeuren ging door in het kasteeldomein van Zonnebeke. Opgeluisterd door de fanfare van Passendale die ook jubilieerde als 150 – jarige mocht de Burgemeester de banier onthullen. Oswald Maes historicus, vertelde het verhaal van de banier in geuren en kleuren. Daarna ging het gezelschap stoetgewijs op pad voor de groepsfoto.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 × four =